viernes, 14 de octubre de 2011

El mòbil pot ser cancerígen en nens

El mòbil pot ser cancerígen en nens i experts aconsellen fer servir auriculars
L'ús de telèfons mòbils pot produir càncer de cervell en els nens i per evitar-ho els experts en epidemiologia ambiental aconsellen l'ús d'auriculars o altaveu, o que s'enviïn missatges, però que no posin l'aparell en contacte amb l'orella, i si ho fan, que sigui a una distància prudencial.
L'alerta s'ha donat en el 23è Congrés Mundial de la International Society of Environmental Epidemiology (ISEE), que es va celebrara la setmana passada a Barcelona amb l'assistència de 1.200 experts de més de 60 països, en què el gairebé el 20% de les ponències té relació amb factors mediambientals i la seva repercussió en els nens.
Manolis Kogevinas, un dels organitzadors de la trobada i co-director del CREAL (Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental de Barcelona), va explicar que ja hi ha evidència dels efectes de les radiacions no ionitzants dels mòbils.
Va explicar que encara que en aquesta trobada no hi ha resultats nous perquè els últims estudis en els quals es van classificar als mòbils com possiblement cancerígens els va publicar fa poc l'OMS, sí es presentarà el protocol d'un nou estudi que finançarà la Unió Europea, amb una aportació inicial de 3,5 milions.
L'estudi anomenat "Mobi-Kids", el coordinarà el CREAL amb la Dra. Elisabeth Cardis al capdavant, i servirà per identificar el risc de càncer de cervell en persones joves, adolescents i joves adults, a causa del telèfon mòbil.

Font de la noticia: Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL)

No hay comentarios:

Publicar un comentario