viernes, 5 de agosto de 2011

Foment projecta la millora de la cruïlla de l'N-II a Garrigàs

El ministeri preveu un pas inferior per evitar que els cotxes s'hagin de posar al mig de la carretera per girar

El Ministeri de Foment està redactant el projecte per millorar la cruïlla de l'N-II a Garrigàs, considerada un punt conflictiu. Segons ha explicat l'alcalde, Josep Masoliver, l'Estat s'ha decidit a resoldre el problema d'aquest trencant quan ja queda clar que no es farà el desdoblament de la carretera. El que es projecta és fer un pas inferior per travessar la carretera i fer-hi dues rotondes, una a cada costat de l'N-II.
De fet, aquesta ja era la idea que s'havia plantejat fa uns anys quan l'Ajuntament havia arribat a un cord amb una empresa privada perquè fes el pas subterrani i els giratoris a canvi d'instal·lar una gasolinera.
Ara els cotxes que vénen de Figueres i volen anar a Garrigàs s'han de posar al mig de la carretera per fer el gir a l'esquerra. El mateix passa als vehicles que vénen de Girona i volen trencar cap a Creixell.
L'alcalde diu que això ja és un pas però que no està clar si hi haurà diners per fer-ho realitat ni quan es podrà fer l'obra. Al setembre hi ha prevista una reunió a Madrid per concretar aquests detalls i també l'import de l'obra.
Anys de reclamacions
A Garrigàs fa temps que reclamen una solució a aquesta cruïlla, on hi ha hagut diversos accidents els últims anys. Aquesta cruïlla de l'N-II per la qual s'accedeix a Garrigàs i també a Creixell és un dels punts negres de les carreteres catalanes i és considerada molt conflictiva.
Cruïlla Garrigàs
Hi ha hagut diversos accidents perquè els cotxes s'han de posar al mig de la carretera per girar a l'esquerra. De fet, el trencant de Garrigàs apareix com un dels punts negres que destaca l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit, que el mes passat va presentar un mapa interactiu per recordar les víctimes mortals en accidents de circulació a les carreteres catalanes. P(A)T: In Memoriam Mapa de Accidentes con Victimas Mortales - Catalunya (2009-2010)

No hay comentarios:

Publicar un comentario