miércoles, 18 de mayo de 2011

Eleccions Municipals i L'Escola de Garrigàs

L'escola rural no només és la joia de la corona del sistema educatiu, o almenys així ho creu l'actual consellera d'Educació, sinó que molt sovint és l'únic actiu viu que tenen alguns pobles petits. Garrigàs és un poble molt petit, amb 382 habitants censats, un 12% de nens menors de 14 anys, un 23% majors de 65 anys, amb una taxa d'atur registrat al 2010 del 20%. L'expansió immobiliària va passar de puntetes pel poble, durant el 2010 no es va construir cap habitatge. El saldo migratori el 2009 (última dada recollit per l'Idescat) era negatiu, perd població que marxa a localitats properes de l'Alt Empordà. L'economia del poble es basa gairebé exclusivament en l'agricultura i ramaderia, encara que en el seu terme municipal hi ha censats dos equipaments de turisme rural. L'escola de Garrigàs, reformada totalment durant l'anterior legislatura i dotada de les últimes tecnologies educatives (un ordinador per nens, pissarra digital, etc), està envoltada d'uns equipaments excepcionals: pista poliesportiva, dos parcs infantils, un parc saludable, una piscina municipal, un Centre Cívic i el més important, envoltada d'un entorn natural inigualable, on es realitzen gran part de les activitats escolars a l'aire lliure.


L'Escola de Garrigàs i el seu entorn

L'escola i l'activitat que genera és l'únic actiu viu en aquests moments que té el poble i el seu millor atractiu per recuperar població i activitat econòmica. El Casal d'Estiu, que atreu a molts nens de poblacions properes, és un exemple de l'atractiu que té aquest entorn. No obstant això, el breu programa electoral de l'única candidatura que es presenta per a aquestes eleccions, no inclou cap proposta de futur centrada en l'escola i el seu entorn.
Programa Electoral Municipals 2011

És cert que l'alcaldable, Sr. Josep Masoliver, ha expressat molt amablement a l'AMPA el seu compromís i el del seu equip a seguir millorant la infraestructura de l'escola (p.e tanca perimetral, cuina, sorral, etc.) i el seu entorn. Encara que no deixa de ser una llàstima, que aquesta declaració d'intencions no s'hagi plasmat en el programa electoral. Sens dubte, li hauria proporcionat un dels principals eixos estratègics vertebradors de la futura política municipal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario