lunes, 28 de marzo de 2011

Perill a la crüilla de la N-II a Garrigàs!!

L'encreuament entre la N-II i la GIV-6226 és l'accés preferent dels habitants, mestres, pares i nens a Garrigàs, la seva escola i als pobles propers com Arenys d'Empordà o Palau de Santa Eulàlia. L'encreuament de la N-II amb la GIV-6226 no té carrils d'incorporació, per la qual cosa cal efectuar el gir aturant-se a la mitjana de la N-II, que té un trànsit molt intens de turismes i camions.
 Crüilla N-II a Garrigàs
El risc és molt alt i lamentablement molt conegut pels habituals d'aquest recorregut. L'últim accident va tenir lloc el passat divendres 25 de Març. Segons les dades de sinistralitat del Servei Català de Trànsit, entre el 2000 i el 2009 (el SCT no dóna dades del 2010) a les vies interurbanes del municipi de Garrigàs hi va haver 40 accidents (dos d'ells mortals). Només al 2009 es van comptabilitzar 9 accidents, un d'ells mortal. 
Accidents TM Garrigàs 2000-2009 (clic per ampliar)
Els riscos de la N-II són coneguts, un de cada quatre accidents de trànsit que tenen lloc a la província de Girona es produeix a la N-II. La N-II concentra una de cada cinc víctimes mortals a les carreteres de la província. Les dades recollides pel Servei Català de Trànsit diuen que durant el 2010, 64 persones van perdre la vida en 1.424 sinistres a Girona. D'aquestes, 14 (21,8%) es van produir en els diferents trams de la N-II al seu pas per la província (La Malla, 2010). Segons les xifres del Departament d'Interior, al 2010 es van incrementar un 17% els accidents a la N-II en comparació amb el 2009. En els prop de tres mesos d'aquest any 2011, ja són 4 els morts d'accident a la- N-II en el tram de la provincia de Girona (El Punt, Març 2011).
 Crüilla N-II a Garrigàs
El sotsinspector i cap de l'àrea regional de Trànsit a Girona, Jaume Franco, es va mostrar preocupat per l'estat de la N-II al pas per les comarques gironines. Considera que la via presenta un risc important per les seves deficiències i per l'augment de circulació de vehicles pesats.(Avui+, 5 Febrer, 2011)
Què es pot fer? ¿Fins quan aquesta tragèdia? El Ministeri de Foment no està per la feina. Segons el ministre José Blanco, no hi ha diners per reprendre les obres de desdoblament de la N-II a les comarques gironines, "tinc la determinació d'impulsar les obres de la N-II a Girona, però no tinc partida pressupostària", que haurà d'esperar al 2015 que és l'any en què hauria d'acabar el desdoblament de la N-II a la província segons va aprovar el Congrés fa 13 dies (El Punt, 23-03-2011).
Els que sí que poden fer alguna cosa són els ajuntaments afectats, i més en període d'eleccions. Des dels Ajuntaments inplicats, especialment Garrigàs, però també Creixell / Borrassà i Palau de Santa Eulàlia és pot pressionar tant al Departament d'Interior de la Generalitat com -sobretot- al Ministeri de Foment, per buscar una solució provisional amb carrils d'incorporació i la millora de la senyalització vertical, similar a la realitzada recentment a la cruïlla de la N-II amb Sant Esteve de Guialbes.
Per denunciar l'estat d'aquest tram de la N-II i els seus riscos, hem creat un mapa a Goolge Maps on posarem tots els accidents que ocorrin en aquest tram de la N-II.


Ver Accidents Garrigàs N-II en un mapa más grande

No hay comentarios:

Publicar un comentario