miércoles, 23 de marzo de 2011

Ensenyament prohibeix parlar de la jornada intensiva

Els Serveis Territorials envien una carta als directors dels instituts de l'Alt i el Baix Empordà alertant que no estan autoritzats a fer declaracions.
Es justifica dient que no es vol generar controvèrsia

Font de la Noticia: EL PUNT  - Girona - Mònica Cabruja
Es volia tancar una possible polèmica sobre la jornada intensiva i se n'ha creat una de paral·lela sobre la llibertat d'expressió. Després que els 24 instituts de l'Alt i el Baix Empordà hagin demanat al Departament d'Ensenyament que estudiï la possibilitat que els alumnes d'ESO puguin fer jornada intensiva el curs vinent i que el tema s'hagi fet públic als mitjans de comunicació, un correu del director dels Serveis Territorials, Albert Bayot, adverteix als directors dels centres que no tenen autorització “per explicar a la premsa cap de les peticions adreçades”.

Alguns directors consultats ahir per aquest diari van manifestar el seu malestar pels termes que inclou la carta, tot i que van demanar mantenir el seu nom en l'anonimat. D'altres van fer saber que no estaven autoritzats a parlar, alguns van assegurar que no havien rebut el correu i n'hi ha que van afirmar que no els havia molestat rebre aquesta petició.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, assegura que l'única cosa que ha volgut transmetre amb l'escrit és que es tracta d'un tema “que s'ha de treballar en l'àmbit intern” per no crear “falses expectatives ni confusió”. “Em preocupa que aquests temes es facin públics perquè penso que primer s'han d'analitzar amb molta cura”, diu Bayot. També destaca: “Qualsevol proposta és ben rebuda, però es necessita temps i diàleg amb la comunitat educativa per estudiar canvis”.

Bayot informa al correu que va rebre una carta en nom de la junta de directors de secundària de l'Alt i el Baix Empordà amb la sol·licitud de fer horari intensiu, i respon: “És molt poc probable que el curs vinent es puguin fer canvis en profunditat com seria aquest”. “Tot i això, el Departament no té cap interès que ni aquest ni cap altre tema s'airegi als mitjans i menys encara mentre no hi hagi cap mena de resposta prevista, ja que es generen conflictes i/o expectatives innecessàries.” La carta acaba amb una recomanació i dues consignes, una de les quals fa referència al fet que no s'ha de donar cap explicació als mitjans de comunicació sobre les qüestions internes en estudi.

La petició de jornada intensiva s'ha fet argumentant l'estalvi que suposaria en el servei de menjador pels alumnes de fora del municipi. Els instituts fan tres dies d'horari partit i dos d'intensiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario