lunes, 14 de febrero de 2011

Ensenyament congela l'ampliació del programa "Educat 1x1" de digitalització a les aules

Com era de preveure: Crònica d'un fracàs anunciat
Ensenyament congela l'ampliació del programa "Educat 1x1" de digitalització a les aules
El Departament d'Ensenyament ha decidit congelar l'ampliació del programa "1x1 de digitalització a les aules". Els 40.000 alumnes que s'hi havien d'afegir el curs que ve hauran d'esperar almenys fins que s'hagin analitzat bé els resultats d'aquesta experiència, segons ha donat a conèixer la consellera Irene Rigau, coincidint amb l'obertura del període de preinscripció als centres d'ensenyament infantil i de primària i també als instituts de secundària pel curs 2011-2012.
Ensenyament ha decidit congelar l'ampliació de l'"Educat 1x1". La consellera ha justificat posar fre al programa estrella del seu antecessor al càrrec, Ernest Maragall, per qüestions pressupostàries, però també, perquè davant les crítiques i dificultats que han tingut els que s''hi han apuntat vol analitzar si cal continuar endavant amb aquestes condicions. En aquest sentit, Rigau ha explicat que els instituts que ja l'estant aplicant, ho continuaran fent. En canvi, pel que fa a la nova onada de 40.000 alumnes, la consellera ha dit: "Necessitem fer una pausa i valorar bé com s'està aplicant i veure'n resultats".
Irene Rigau no ha pogut precisar si hi ha diners perquè els instituts que ja fan l'1x1 puguin ampliar el curs que ve el nombre de grups que treballen amb portàtils a l'aula. Així ho ha dit durant l'obertura del període de preinscripció escolar, que s'allargarà fins al 25 de febrer.
El projecte Educat 1x1 de digitalització a les aules catalanes ja es troba actiu en més de sis-cents centres, però es preveia que en quatre anys s'estengués a tots els alumnes de secundària i el cicle superior d'educació primària.
Des de l'inici d'aquest curs escolar, a més, disposava del seu propi lloc web, des d'on també es connecta amb la plataforma Atria, el repositori de continguts digitals, on els alumnes i les famílies es connecten per accedir a materials didàctics de les diverses assignatures.
Font de la noticia: 3cat24.cat

2 comentarios:

 1. Plataforma per retirar el wifi de les escoles i realitzar la conectivitat mitjançant tecnologies segures. Hi ha un video on parla J. M. Sanchez president de la CEAPA, el Dr. J. Fernandez de medicina interna, A. Madueño del Dept de salut laboral ensenyament Catalunya de CCOO, entre altres intervencions:

  http://www.escuelasinwifi.org/t1/t1.html  I per qui vulgui signar una petició dirigida als polítics en relació aquest tema:

  http://actuable.es/peticiones/peticinn-publica-retirar-wifi-las-escuelas-durante-el

  ResponderEliminar
 2. Plataforma per retirar el wifi de les escoles i realitzar la conectivitat mitjançant tecnologies segures. Hi ha un video on parla J. M. Sanchez president de la CEAPA, el Dr. J. Fernandez de medicina interna, A. Madueño del Dept de salut laboral ensenyament Catalunya de CCOO, entre altres intervencions:

  http://www.escuelasinwifi.org/t1/t1.html


  I per qui vulgui signar una petició dirigida als polítics en relació aquest tema:

  http://actuable.es/peticiones/peticinn-publica-retirar-wifi-las-escuelas-durante-el

  ResponderEliminar