lunes, 24 de enero de 2011

Els nens educats a casa tenen millors notes!

Als Estats Units, que és on hi ha dades objectives i lleis que emparen aquest dret dels pares.
Mentrestant, a Espanya el TC nega el dret a educar els fills a casa en comptes de portar-los a l'escola, amb arguments tals com: "l'exclusió del sistema oficial pot generar als menors 'seriosos problemes en el seu desenvolupament futur' tant en l'àmbit acadèmic (en referència a les dificultats per al'accés a la Universitat) com en l'àmbit social i d'integració amb altres nens de la seva edat ". Als Estats Units sembla que educar a casa dóna uns resultats una mica diferents: "Homeschooled students generally achieve higher SAT scores in reading, math and writing; as well as, ranking in the 80th percentile for math, science, social studies, language and reading. This may be due to the higher level of education of fathers and mothers that stay home to teach their children. Most have some college, an associates degree, or a bachelors degree."
Els deixem una infografia construïda amb dades de diferents institucions educatives americanes  on es compara el rendiment acadèmic de les escoles públiques amb l'educació a casa (clic a l'imatge per ampliar).
Les dades estan extretes del National Center for Education Statistics (provin trovar un organisme públic semblant a Espanya!), de la Home School Legal Defense Association (HSIDA) i del National Home Education Research Institute (NHERI).
Aquí un vídeo d'una notícia anterior a la meravellosa, meravellosa sentència del TC

A Espanya poden trobar una mica d'informació sobre educar a casa aquí: www.educacionlibre.org Asociación por la Libre Educación (ALE)

1 comentario:

  1. Això és interessant, però estaria bé tenir les dades dels nivells socio-econòmics i culturals de les famílies que trien aquesta opció.
    Em temo que la majoria no sobreviuen en suburbis de mala mort...

    ResponderEliminar