lunes, 14 de junio de 2010

La Tancada dels Mestres

Font de la Noticia: La Tancada de Mestres

Apreciats pares i mares d’alumnes:

ENS TANQUEM!

Dilluns 14 de juny els mestres de l’escola realitzarem una iniciativa de protesta que hem anomenat LA TANCADA DELS MESTRES.
Des de dilluns a les 9:00h fins dimarts a les 14:00h al voltant de 30 mestres romandrem tancats al centre.

 
Us trametem aquest escrit per explicar-vos certes problemàtiques que afecten a la comunitat educativa catalana i que vénen provocades directament per la política educativa que el Conseller Maragall va engegar ara fa uns anys.

L'escola pública d'aquest país es troba en estat de xoc. Tot va començar amb la imposició de la sisena hora, una mesura electoralista que de moment no està donant els resultats esperats. Ara resulta que s'ha tornat insostenible econòmicament parlant i, és clar, ningú no s' atreveix a fer marxa enrere. Com ho estan compensant? Doncs fent retallades de personal i de recursos en general, i tot això afecta la qualitat de l'educació.
Les dades, les estadístiques i els números es donen a conèixer sempre des del punt de vista del Departament d'Educació. Les últimes vagues  en contra de la LEC i per una educació amb dignitat i de qualitat, han estat poc seguides perquè una elevada representació d'aquest col·lectiu hem perdut la confiança en la classe política i en els mateixos representants sindicals.
Volem expressar el nostre malestar i la nostra disconformitat amb la política educativa del senyor Maragall. No estem només reclamant i lluitant per les nostres condicions laborals. Estem lluitant per la dignitat i la qualitat de la nostra escola pública, i de l'educació en general. Considerem que l'educació és la base del país i si no s'hi inverteix de forma adequada, les conseqüències per a Catalunya poden ser molt greus. Volem que els pares i mares coneguin la realitat i s'uneixin a les nostres reclamacions. En joc hi ha l'educació, i com a conseqüència, el futur dels seus fills i filles.
A més a més van sorgint canvis que modifiquen el calendari i els horaris de manera, podríem dir, antinatural. Tots aquests canvis es fan sense tenir en compte la opinió dels que estem en contacte directe amb la realitat educativa.
El mes de febrer, no necessita cap setmana blanca, es pot dir que és un d’aquells mesos de major rendiment i ritme acadèmic, per moltes raons que poc importen al Conseller Maragall.
La supressió de l’horari intensiu de setembre i juny és, almenys a Alcanar, la imposició de la pedagogia de l’ambient carregat, el full amb gotes de suor, el llapis que llisca i la proliferació exponencial d’actituds no acadèmiques a un aula.

Per això, el col·lectiu de mestres hem decidit una iniciativa de reivindicació i protesta que consistirà en una tancada...

Al llarg d’aquesta tancada, en concret dilluns a les 19h, hem decidit convocar a tantes persones com vulguen, a participar d’un acte metafòric de “Soterrament d’elements de l’Ensenyament Públic de Qualitat” que realitzarem al pati de cicle inicial i P5.

L’acte és en recolzament de la tancada de mestres i tot i ser seriós, tindrà cert toc metafòric. 

Us esperem a les 19h al pati de cicle inicial de l’escola.


Pares, mares, xiquets, xiquetes i mestres... tots lluitem pel mateix! Volem una escola pública de qualitat.
La TANCADA a TV3

No hay comentarios:

Publicar un comentario