miércoles, 12 de mayo de 2010

La LEC analitzada per experts Europeus

Intervenció de la professora de la universitat sueca de Lund, Dra. Inger Enkivst en la Comissió d'Educació del Parlament de Catalunya el 3 de Febrer de 2009, comentant la llei d'educació catalana (LEC).
És una pedagoga de gran prestigi mundial com experta en els diferents sistemes educatius europeus. Val la pena fer-li un cop d'ull, no es podia dir més en menys temps.
Un dels comentaris de la Dra. Inger Enkivst sobre la LEC:
"La LEC son una serie de pequeñas decisiones que van a influir en el colegio, en el trabajo diario del colegio, pero para ordenar y ejercer una coerción sobre los adultos en el colegio, más que para aumentar la calidad del aprendizaje de los alumnos. Todo [en la LEC] tiene que ver con los adultos, nada tiene que ver con el entusiasmo por el conocimiento, por el futuro, por el saber, falta entusiasmo por el conocimiento en el documento [de la LEC] ¿Dónde está el amor por el conocimiento, el amor por los niños? Lo que sobra es intención de controlar a los adultos..."No es perdin les ximpleries malintencionades que pregunten els parlamentaris i com es posen dels nervis. Perquè es facin una idea de l'agudesa mental d'alguns dels nostres representants en les comissions d'educació. El video complert de la sessió el podeu trobar a: www.parlament.cat
Caldrà esperar també que el president Obama truqui per telèfon al conseller Maragall perquè es canviï el model i el sistema educatiu?

Molt recomanable el llibre de la Dra. Inger Enkivst "Repensar la Educación"

1 comentario:

  1. Brillant! Lúcid! Moltes gràcies.

    (Quan intento veure la continuació al "canal parlament" em diu que he d'estar registrat i "activar" algo així com "el meu parlament". Hi renuncio: els arguments de la dra. Enkivst són prou clars i el que hi puguin aportar els nostres parlamentaris em resulta, lamentablement, prou conegut)

    ResponderEliminar